Udostępnij Treść

Audyt RODO Biuletynu Informacji Publicznej i Strony WWW

Korzystając z usługi Audytu RODO Biuletynu Informacji Publicznej przygotujesz się do ewentualnej kontroli i sprawdzisz stan przygotowania do stosowania ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

Opis

Zgodnie z zatwierdzonym przez Prezesa UODO rocznym planem kontroli sektorowych, w 2019 roku UODO zweryfikuje przetwarzanie danych osobowych przez podmioty publiczne w zakresie udostępniania danych w Biuletynie Informacji Publicznej. Korzystając z usługi audytu przygotujesz się do ewentualnej kontroli i sprawdzisz stan przygotowania do stosowania ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

Zakres usługi:

Sprawdzenie podstaw przetwarzania danych osobowych wskazanych w dokumentach umieszczonych w BIP i na stronie podmiotu obejmujące:

  • Weryfikacja zgód na przetwarzanie danych osobowych umieszczonych w Biuletynie Informacji Publicznej i Stronie Podmiotu (dobrowolność wyrażania zgody, domniemanie, zasada celowości).

Weryfikacja realizacji obowiązków informacyjnych umieszczonych na stronach www podmiotu:

  • Spełnienie obowiązku informacyjnego (kompletność przekazywanych danych, jasność i przejrzystość informacji);
  • Realizacja obowiązków wynikających z RODO w zamówieniach publicznych umieszczonych w BIP podmiotu;
  • Prowadzone rekrutacje na wolne stanowiska urzędnicze.

Sprawdzenie stosowania zasady minimalizacji danych:

  • Przegląd dokumentów i wniosków zbieranych od petentów pod kątem pozyskiwanych danych.

Poszukiwanie możliwych przypadków naruszeń udostępnienia danych osobowych:

  • Analiza udostępnionych dokumentów na stronach podmiotu tj. uchwały, raporty inne opracowania w których mogą pojawić się dane osób fizycznych.
  • Spełnienie obowiązków związanych z opublikowaniem danych Inspektora Ochrony Danych zgodnie z wymaganiami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018r.

Sporządzamy raport z audytu zawierający ocenę udostępniania danych:

  • Oceny wynikające z niezgodności z obowiązującymi wymaganiami prawnymi
  • Oceny wynikające z niezgodności ze opublikowanymi zaleceniami Grupy Roboczej Artykułu 29
  • Oceny wynikające z dobrych praktyk, których wdrożenie zoptymalizuje techniczne i/lub organizacyjne mechanizmy zabezpieczające dane osobowe
     ​

Zamów usługę u naszego konsultanta:

ANDRZEJ MILCZARSKI

DYREKTOR DS. SPRZEDAŻY

Tel: 786-298-889

andrzej.milczarski@elitpartner.pl

MARTA BARANOWICZ

SPECJALISTA DS. SPRZEDAŻY

Tel: 665-103-153

marta.baranowicz@elitpartner.pl


ROKSANA KLEPCZYŃSKA

SPECJALISTA DS. SPRZEDAŻY

Tel: 730-298-889

roksana.klepczynska@elitpartner.pl



Dlaczego warto wybrać Elit Partner?

265
PROJEKTÓW
3345 
PRZESZKOLONYCH OSÓB 

Opinie uczestników szkoleń

Analiza wyników ankiet (wypełnionych przez klientów)


Opinie klientów

profile-pic

STOWARZYSZENIE WIELKIE JEZIORA MAZURSKIE 2020

Rekomendujemy firmę Elit Partner Sp. z o.o. jako profesjonalnego wykonawcę usług z zakresu ochrony danych osobowych oraz rzetelnego partnera do współpracy

Paweł Czacharowski Dyrektor Biura Zarządu
profile-pic

WOJEWÓDZKI URZĄD PRACY W KIELCACH

Zakres przeprowadzonego audytu przez firmę Elit Partner przyczynił się do podniesienia poziomu bezpieczeństwa systemów teleinformatycznych.

Cezary Mielcarz WICEDYREKTOR
profile-pic

Starostwo Powiatowe w Grudziądzu

Audyt Bezpieczeństwa został przeprowadzony w sposób profesjonalny, doświadczenie pracowników Elit Partner pozwoliło na szybkie i sprawne wykonanie usługi.

EDMUND KORGOL Starosta
profile-pic

Bank Spółdzielczy w Przedborzu

Elit Partner Sp. z o.o. jest firmą solidną i kompetentną, wywiązującą się z zawartych umów i zawsze służącą pomocą w dostosowaniu oferty do potrzeb klienta. Pomocną przy rozwiązywaniu problemów oraz wysoko ceniącą standardy wykonania

Paweł Sarna Zastępca Prezesa Zarządu

Kompetencje zespołu projektowego

Wybierając konsultantów firmy Elit Partner  zyskasz pewność współpracy z doświadczonym i profesjonalnym zespołem. Wszystkie  projekty doradcze realizowane są przez specjalistów z branży m.in. audytorów wiodących norm ISO, inżynierów informatyki, doświadczonych administratorów bezpieczeństwa informacji.